Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

У Свечаној сали Градске управе Пирот данас је одржана заједничка седница Женске одборничке мреже, Савета за родну равноправност града Пирота у удружења "Жене југа".

Циљ је упознавање са иницијативом како и на који начин укључити што већи број жена у Саветима месних заједница. Како је рекла Милена Димитријевић, координаторка Женске одборничке мреже, по подацима којима располаже, само је 2,8 посто учешће жена у органима одлучивања месних заједница на локалном нивоу.  

Она је додала да, с обзиром да предстоје избори за Савете месних заједница, буде усвојена обавезујућа Одлука да се на изборним листама нађу и припаднице мање заступљеног пола. 

Ова иницијатива је потекла из удружења "Жене Југа" у оквиру пројекта "Да се жене питају" који је подржала Влада Швајцерске. Пројекат се реализује од септембра ове, до фебруара наредне године, са жељом оснаживања жена у Саветима месних заједница. О томе и о сарадњи са Локалном самоуправом говорила је и Марија Пенчић испред удружења "Жене југа". 

Други део данашњег састанка осмишљен је као тренинг и обука жена одборница, чланова савета и свих других присутних, на тему родне равноправности и укључивање жена у јавни и политички живот.     

Извор: Плусонлине

 

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Joint cross border initiatives for creation of eco frendly region

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Огласна табла

 

Електронско подношење захтева

ПОПИС СТАНОВНИШТВА 2022

ИНФО ЦЕНТАР

ИНФО ЦЕНТАР ПИРОТ
010 305 508

ГРАДСКА ИЗБОРНА КОМИСИЈА

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine