Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог расписало је изборе за чланове 23 национална савета националних мањина за 13. новембар.

На непосредним изборима бираће се чланови савета 19 националних мањина, док ће четири мањине, горанска, македонска, хрватска и црногорска, бирати путем електорске скупштине – најавила је министарка Гордана Чомић.

Упис у посебан бирачки списак врши се искључиво на лични захтев припадника националне мањине, градској управи према месту пребивалишта, односно месту боравишта за интерно расељена лица. Градска управа Града Пирота, као надлежан орган за ажурирање дела посебног бирачког списка националне мањине, врши упис бирача који нису уписани у посебан бирачки списак, као и промену података у истом, све до његовог закључења, односно до 28. октобра у поноћ, рекла је у изјави за Портал Пирот Плус онлајн, Зорица Живковић, начелница Одељења за општу управу.

Према последњем пресеку у посебан бирачки списак на подручју Пирота, до јуче је уписан 2.141 бирач, од тога 1.409 припадника ромске националне мањине, 639 припадника бугарске мањине, 87 Македонаца... На прошлим изборима за савете националних мањина гласало се на пет бирачких места, рекла је Живковићева.

Према законодавству у Србији, национални савети су први пут уведени као категорија 2002. године и имају надлежност у четири области - култура, образовање, службена употреба језика и писма и информисање.  

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Joint cross border initiatives for creation of eco frendly region

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Огласна табла

 

Електронско подношење захтева

ПОПИС СТАНОВНИШТВА 2022

ИНФО ЦЕНТАР

ИНФО ЦЕНТАР ПИРОТ
010 305 508

ГРАДСКА ИЗБОРНА КОМИСИЈА

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine