Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

У оквиру програма „Хакатон“, који је део четворогодишњег програма „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији“, који спроводи Немачка агенција за међународну сарадњу (ГИЗ) у партнерству са Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Републике Србије, данас је у Свечаној сали Градске управе Пирот одржана презентација идеја које се тичу решавања проблема са којима се сусрећу млади Роми. Догађају је у име Градске управе Пирот присуствовала помоћница градоначелника Милица Голубовић која је истакла велики значај оваквих догађаја које здушно подржава Град Пирот годинама уназад, а тако ће бити и у будућности.

Програм окупља младе Роме као и припаднике других маргинализованих група пред којима су исти социо-економски изазови и који су узраста између 15 и 30 година. Они су током протеклих неколико месеци прошли дуг пут од идентификације проблема локалног карактера преко разраде решавања истог и сада је моменат да ширу јавност упознају са својим решењима за заједничке проблеме локалне заједнице.

У програму „Хакатон“ у Пироту учествује 25 младих подељених у 4 тима са исто толико различитих идеја. Они су представили своје идеје за решавање проблема са којима се суочава локална заједница.

Стручни жири који чине представници Града Пирота, привреде и локалних удружења и институција су процењивати сваку идеју и донели одлуку о победнику Хакатона у Пироту.   

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Joint cross border initiatives for creation of eco frendly region

Tender Dossier - DOWNLOAD

Corrigendum No.1

Question and answers

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Огласна табла

 

Електронско подношење захтева

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine