Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

На Палићу је 12. и 13. маја,  уз присуство партнера и представника градова учесника одржана завршна конференција Европске недеље спорта. 

Манифестацији су испред града Пирота учествовали Бојан Ранђеловић, градски већник за ванпривреду и Ивана Јовановић, градска већница за спорт.

Приликом отварања конференције присутнима се обратио Божидар Маљковић, председник Олимпијског комитета Србије. Он је  истакао  да је током Европске недеље широм наше земље организовано преко 80 догађаја током којих је више од 20 000 учесника било активно.

Циљ нам је био да што више људи мотивишемо да се баве било којим видом физичке активности и да буду активни и управо захваљујући вама, нашим партнерима годинама и успевамо у томе!

Конференцији су присуствовали представници градова Зајечара, Пирота и Сомбора, као и општине Аранђеловац и Књажевац који годинама уназад организују бројне активности током Европске недеље спорта и на тај начин мотивишу своје суграђане да буду активни. Такође, конференцији су присуствовали и партнери испред Савеза за школски спорт Србије и Београдског тркачког клуба.

Учесници конференције су имали прилику да размене међусобна искуства и знања у циљу наставка промоције здравог и активног живота широм Србије. Такође, током ова два дана организоване су различите тим билдинг активности за све учеснике.

Конференција је завршена доделом захвалница које су партнерима уручили председник ОКС, Божидар Маљковић и генерални секретар ОКС, Ђорђе Вишацки.

Европска недеља спорта је догађај покренут од стране Европске комисије, а основни циљеви Европске недеље спорта усмерени су на подстицање грађана на бављење физичком активношћу, без обзира на године или физичку спремност, као и едукацију грађана о здравом начину живота.  Европска недеља спорта се традиционално обележава широм Европе од 23. до 30. септембра. Национални координатори за нашу земљу су Олимпијски комитет Србије и Министарство омладине и спорта.   

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Joint cross border initiatives for creation of eco frendly region

Tender Dossier - DOWNLOAD

Corrigendum No.1

Question and answers

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Огласна табла

 

Електронско подношење захтева

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine