Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Седница Скупштине града Пирота била је ефикасна и протекла је у демократској атмосфери, оценила је, председница Скупштине града, др Милена Димитријевић. Поред низа важних тема из живота града, ипак је доношење Одлуке о буџету за 2022. годину основно обележје данашње седнице, сматра др Димитријевић. Од 51 одборника, колико је седници присуствовало, 43 одборника гласала су за усвајање буџета. Она сматра да је буџет добро конципиран и да не треба очекивати никакве проблеме око његове реализације. Буџет је пројектован у износу од скоро две милијарде динара.

На седници је, између осталог, усвојен План генералне регулације “Суково”, Одлука о доприносима за уређивање грађевинског земљишта, Одлука о локалним комуналним таксама и Одлука о приступању изради Локалног акционог плана за унапређење положаја жена и родне равноправности за период од 2022. до 2026. године.

“Имали смо занимљиву дискусију о теми родне равноправности, и то управо довољно говори колико нам је потребан један овакав Локални акциони план. У ствари, ја као одборник у прошлом мандату, а сада као жена на челу Скупштине града, могу да кажем да се много тога и радило у локалној самоуправи, али просто није сажето и многи не знају шта се све радило, а посао није нимало лак. Управо ова дискусија нам говори о томе да нам је потребан један такав стратешки документ где ћемо повезати сва удружења и да ће локална самоуправа, као и до сада, пружати подршку удружењима жена, да ћемо радити на унапређењу положаја жена што је и сврха овог документа” – изјавила је, председница Скупштине, др Милена Димитријевић.   

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Joint cross border initiatives for creation of eco frendly region

Tender Dossier - DOWNLOAD

Corrigendum No.1

Question and answers

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Огласна табла

 

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine