Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Последице светске пандемије изазване вирусом КОВИД – 19 несагледиве су у овом тренутку. И после толико времена корона крије многе непознанице. Однела је бројне животе, не само старијих људи са пратећим болестима, већ и млађих, људи у доброј кондицији и доброг телесног здравља. Јавност је узнемирила вест о преминулој породиљи из Пирота у нишком Клиничком центру. Тим поводом, на данашњој седници Скупштине града, одборницима и пиротској јавности обратио се, директор Дома здравља, др Радован Илић, још једном апелујући на грађане који се нису вакцинисали да то учине.

“Одговорно кажем да сам забринут као неко ко руководи примарном здравственом заштитом у Пироту. Због свакодневног повећања броја сумњивих и оболелих од короне ми у Дому здравља не знам до када ћемо уз ове напоре успети да, не само савладавамо ковид 19 и процесуирамо пацијента који су ризични, него и како ћемо успети да остале, нековид пацијенте, у редовним процедурама на адекватан начин сервисирамо, да ли је реч о контролним прегледима, дијагностици, или терапију коју морају да добију”.

Досадашња вакцинација није била довољна, каже др Илић. Пропуштена је прилика да се лето, у време затишја короне, искористи за имунизацију и повећање колективног имунитета. Али, ни сада није касно да се схвати озбиљност ситуације и приступи вакцинацији.

“Једино у већем проценту имунизације који се креће преко 80 посто, на пример код деце је адекватна имунизације преко 95 посто, можемо се изборити. Једино такви проценти могу зауставити ширење било ког инфективног агенса против ког се боримо, ови проценти су још увек мали. Још увек је мали број адолесцената који су у овом тренутку јако интересантни са аспекта ширење вируса. Факултети ће почети да раде, школе су почеле, а то су идеална места за ширење ове капљичне инфекције. Исход лечења ових тешких болести нека им буде за наук да имају могућност да све ово превенирају и да заштите не само себе него и читаво своје окружење, а то није никакав додатни напор који свако од нас треба да учини. Искористите ово моћно средство које нам у овом тренутку стоји на располагању”- рекао је др Илић.    

Извор: Пиротске вести

 

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Joint cross border initiatives for creation of eco frendly region

Tender Dossier - DOWNLOAD

Corrigendum No.1

Question and answers

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Огласна табла

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine