Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Последњих десетак година, поред малих спортских терена у граду и градским насељима, изграђен је и велики број дечјих игралишта. Различитих садржаја и реквизита, немењених млађем узрасту деце, има скоро у свим двориштима већих стамбених комплекса, паркова, јавних површина у најужем центру града, поред спортских објекта и слично. Врло је важно да су у исправном стању како се деца не би повредила. Градска управа задужена је да обезбеди одржавање игралишта. Како нам је рекао начелник за Урбанизам, стамбено комуналне послове и грађевинарство, Бојан Пешић, ускоро ће бити расписана јавна набавка за избор извођача који ће бити задужен за одржавање у наредном периоду.

“Наше Јавно предузеће за планирање и уређивање грађевинског земљишта ових дана покренуће јавну набавку за избор извођача који ће поправљати и одржавати у функционалном стању реквизите на дечјим игралиштима, пре свега како би била безбедна за коришћење. Реч је о игралиштима која су намењена најмлађима. Треба истаћи две ствари – једно је да родитељи мора да буду уз децу када се користе справе, да не би дошло до повређивања, без обзира што су то безбедне играчке, и друго, а то је да често те справе користе, обично у каснијим вечерњим часовима, старија деца, којима реквизити нису намењени, па долази до ломљења или мањих оштећења”- каже Пешић. 

Извор: Пиротске вести

 

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Огласна табла

 

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine