Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Једна од најважнији тема Скупштине града, која је заказана за 12. март, јесте ребаланс буџета. Према устаљеној пракси вишак средстава који је остварен током прошле године биће распоређен на одређене позиције како би се што пре расписале јавне набавке чиме би благовремено кренула реализација планираних пројеката, казао је за Пиротске вести градоначелник Пирота мр Владан Васић.

“Ми ћемо негде око 400 милиона динара додатних пара распоредити. То су пренесена, нераспоређена средства и треба их сада распоредити корисницима да би се омогућила реализација нових пројеката. Што се тиче ребаланса издвојићемо новац за Трг пиротских ратника, око 36 милиона динара, то је последња деоница Трга која није реконструисана. Поред тога издвојићемо 24 милиона динара за санацију клизишта према Топлом Долу, за шта је већ урађена пројектна документација, затим за реконструкцију неких улица, као што је Меше Селимовића. Треба уредити паркинг у Улици Кнеза Милоша, код Солитера, тамо још увек постоје укопане цистерне са горивом. Планира се уређење неколико улица у Гњилану и паркнга код Калеа. Дакле, наставља се са уређивањем комплекса Пиротске тврђаве који реализујемо заједно са ресорним министарством, тамо ћемо вероватно инсталирати и пуњач за електромобиле. Да подсетим, планирамо уређење паркинг простора иза зграде Округа. Издвојићемо још пара за редовно одржавање улица, у току је уређење дворишта стамбених зграда у Сењаку, а очекује нас и уређење Улице Предрага Бошковића. Треба да се заврши друга фаза радова у Музеју Понишавља, и оно што је вероватно највећа инвестиција јесте јавна набавка за изградњу отвореног пливачког комплекса. У овом Буџету има 120 милиона динара, а у Буџету за 2022. и 2023. годину биће обезбеђен новац за реализацију комплетног пројекта-каже Васић.

Извор: Пиротске вести

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine