Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Компанија “Macaron moda” увелико ради на адаптацији новог производног погона у Пироту, на површини од четири хиљаде деветсто квадрата, у просторијама некадашње Индустрије алатних машина “Лола. Ова реномирана Компанија има своју производњу у Великој Плани, али све већи захтеви тржишта намећу потребу за проширењем. Недавно је објављен конкурс за пријем радника из Пирота и део се већ налази на обуци у Великој Плани.

Обука радника ће ускоро почети и у Пироту. У сваком циклусу биће по тридесет полазника, од тога по десет без искуства у области конфекције. Локална самоуправа Пирота максимално подржава отварање производње у Пироту јер је у плану упошљавање великог броја радника, за почетак око три стотине. Заменик градоначелника Пирота, Милош Цолић, каже да се уверио у инвестицију у Великој Плани и способности Компаније да успешно пласира своје производе на пробирљива тржишта. Он верује да ће огромна већина радника добити шансу да ради, али оно што је веома важно за саме раднике и Компанију је да ту шансу и оправдају.

Како је најавио власник Компаније производња у Пироту би требало да почне средином априла. У току су завршни радови на опремању производног погона. Зараде радника ће се обрачунавати према учинку. Уз загаратовану зараду запослени ће имати шансу да, у зависности од учинка, остваре већи доходак. Поред текстилних радника Компанији су потребни и административни радници. Сви заинтересовани могу се пријавити у Јоб инфо центру у Пироту и на капији “Сарлаха”. 

Извор: Пиротске вести

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Огласна табла

 

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine