Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Градоначелник Пирота мр Владан Васић са замеником градоначелника Видојком Панајотовићем данас је обишао велико градилиште на Коридору 10, где се, након захтева Градске управе, по завршетку Коридора 10 гради и нова Сопотска петља која ће много значити мештанима села у околини попут Сопота, Темске и многим другим селима. Градоначелник Васић је констатовао да се радови изводе и на бројним регионалним путевима, о чему је уговор вредан 20 милиона евра потписан у Пироту, а потписници су били Коридори Србије и извођач радова компанија Трејс.


- Без ове петље села према Темској и према Станичењу би била заиста у неприлици. Захваљујемо се Коридорима Србије и Путевима Србије што су изашли локалној самоуправи у сусрет и издвојили додатан новац за ову инвестицију иако је Коридор 10 већ био завршен. Недавно смо потписали и уговоре са Коридорима о рехабилитацији регионалних путних праваца. Регионални путеви нису у ингеренцији локалне самоуправе, али смо ми инсистирали да се они уреде и среде. Тренутно се ради на деоници од 4 километара од Индустријске зоне до Сопотске петље, озбиљни радови су у току и на путу од Сукова до Трнских Одороваца, очекују се радови и према Бабушници, од Садиковог бунара до села Блато, од Малог моста до каменолома Китка, од Манастира Свети Илија до Рсоваца и од села Славиња до села Изатовци. То су озбиљни радови које финансира Европска банка преко Коридора 10 и ми у локалној самоуправи смо веома задовољни. Када све то буде завршено, а рок је 15 месеци, значајно ће се поправити ситуација са регионалним путним правцима-казао је Васић.
Огроман значај регионалних путева за развој туризма

- Велики је значај реконструкције регионалних путева и за развој туризам јер се на тај начин “отвара” пут ка кањону Јерме, ка Старој планини и многим другим туристичким дестинацијама у овом делу Србије-констатовао је Васић.

Извор: Пиротске вести

 

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Огласна табла

 

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine