Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Бојан Ранђеловић, помоћник градоначелника, у име Града Пирота, а на основу овлашћења градоначелника мр Владана Васића, потписао је данас у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Уговор за реализацију пројекта "Оживљавање српске средњевековне тврђаве Кале".
Пројектом је предвиђено да "Горњи град" Пиротске тврђаве, који располаже са 5 објеката (Кула), буде у сврху промоције туризма и културног наслеђа, чији простори ће се оплеменити и користити као сталне изложбене поставке, и које ће чинити функционалну тематску целину.


У циљу креирања јединственог визуелног идентитета Пиротске тврђаве и њених поставки, предвиђени овим пројектом, а које су смештене у "Црквици" и још четири(4) Куле "Горњег града" , коришћени су мотиви, који асоцирају на средњевековну тврђаву, али са јасним акцентом на локално наслеђе.

Потписивањем овог Уговора и финансијском подршком пројекта од стране министарства, али и средствима које ће Град Пирот издвојити кроз учешће, створили су се услови за реализацију пројекта у "Горњем граду" Пиротске тврђаве, кроз фазну реализацију следећих садржаја и поставки:

   1. "Црквица" - "Инфо центар" са сувенирницом - поставка бр. 1. - "ПИРОТ КРОЗ ВЕКОВЕ" - виртуелни музеј,
   2. Источна кула - поставка бр.2 - "ГРАДОВИ И ТВРЂАВЕ СРЕДЊЕВЕКОВНЕ СРБИЈЕ"
   3. Југозападна кула - поставка бр. 3 - "ПИРОТСКА ТВРЂАВА КРОЗ ВЕКОВЕ",
   4. Западна кула - поставка бр. 4 - промењива поставка
   5. Донжон кула - посравка бр. 5 - "ТВРЂАВА ЗА ДЕЦУ".

После изведене обимне реконструкције и конзервације "Горњег" и "Средњег града" , као и сређивања парковских површина "Доњег града",  реализацијом пројекта изложбених поставки у кулама "Горњег града" , као што је недавно обећао градоначелник Владан Васић, значајно ће се оплеменити простор у самом "Горњем граду" , чиме ће се значајно унапредити  туристичка и културна понуда града Пирота.

Извор: Плусонлине

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine