Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Градоначелник Пирота мр Владан Васић у разговору за Пиротске вести казао је да нас ове године очекује интензивна грађевинска сезона, а осим инвестиција из градског буџета, реализује се упоредо и велики број инвестиција приватног сектора, станоградња је у великој експанзији а граде се и велики трговински објекти попут “Лидла” и многих других. Васић је казао и да је, када је о градском буџету реч, ситуација више него задовољавајуће јер је извршења буџета готово идеално.


- Многи приватни инвеститори граде своје објекте што говори о томе да је наш град примамљива средина за инвеститоре. Да се у Пироту ради и гради сведоче и приходи у градски буџет по овом основу попут прихода за коришћење простора и грађевинског земљишта. Станоградња је у експанзији а готово сви станови су унапред продати. Многи се питају одакле толико трговинских ланаца у Пироту, али ја мислим да је то ствар политике коју воде те трговинске куће. За Пирот и грађане Пирота је добро да постоји здрава конкуренција у области трговине. То говори и да је стандард у Пироту у порасту и да то препознају и инвеститори са стране који одлуке о ширењу и изградњи нових објеката доносе на основу бројних анализа-казао је Васић.


Октобра месеца могућ још један ребаланс градског буџета

Када је реч о градском буџету, извршење је готово идеално, ако се настави овај тренд октобра још један ребаланс, каже градоначелник Васић и појашњава:
- Са 22. априлом извршење буџета је негде око 31 проценат, што значи да ћемо бити на трећини до краја месеца и краја првог квартала. Очекујемо да Министарство уплати ненаменске трансфере, као и приход од пореза на зараде тако да ћемо можда бити и изнад плана. То говори у прилог да ако се тако настави да ћемо имати још један ребаланс у октобру када ћемо кориговати приходе навише-закључује Васић.

Извор: Пиротске вести

 

План детаљне регулације „Пословна инфраструктура - део логистичког центра“ - Пирот

Tender Dossier - DOWNLOAD

Corrigendum No.1

Question and answers

Унапређење пословне климе у Србији

Tender Dossier - DOWNLOAD

Opis projekta

 

Огласна табла

 

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine