Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Данас је одржана седница Градског већа. Чланови Већа дали су сагласност на предлоге Статута града, Одлуке о буџету града Пирота за 2019. годину и Одлуке о вршењу екстерне ревизије Завршног рачуна буџета за 2018. годину. На седници су разматрани Програм мера подршке за спроводјење пољопривредне политике и политике руралног развоја, План јавног здравља и Одлука о изради Просторног плана града Пирота. Разматрани су предлози одлука о мрежама јавних основних школа и предшколских установа, Одлуке о накнадама за коришћење јавних површина и одлука о локалним комуналним таксама и градским административним таксама, извештаји о раду са финансијским извештајима установа, организација, Дом здравља и Апотеке Пирот за 2018. годину.

По завршетку седнице градоначелник Валадан Васић прокоментарисао је предлог ребаласа, као и предлог Одлуке о мрежи јавних школа и прешколских установа на територији града. Вишак од око 350 милиона динара на крају 2018. године биће расподељен буџетским корисницима, као што смо и најавили приликом усвајања Буџета. Од пројеката Васић је издвојио уредјење Улице Васе Пелагића, наставак саобраћајнице Западни Кеј, наставак радова у Улици Ћирила и Методија, прву фазу радова на кружном путу Градашница, прву фазу радова на главној улици у Крупцу. Предвидели смо средства и за израду пројектне документације за отворени базен, за наставак израде пројектне документације за Болницу и многе друге. Све у свему мислим да ће ова градјевинска сезона бити интензивна. Такодје преко 70 пројектних задатака решавамо кроз пројектну документацију и бићемо спремни за све конкурсе не само у овој већ и у наредној години, и у том смислу можемо да будемо изузетно задовољни, рекао је Васић.
Одлука о мрежи јавних школа и предшколских установа доноси се у складу са Уредбом Министарства просвете.
Седница Скупштине града Пирота заказана је за петак 22. март. Седница која ће бити одржана у великој сали Скупштине, почиње у 9 часова.

Извор: Плусонлине

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine