Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Градоначелник Пирота мр Владан Васић са сарадницима, данас, 11. марта 2019. године, на платоу испред Палате Србије присуствовао је свечаној додели 30 возила градовима и општинама који имају успостављене мобилне тимове за инклузију Рома, а у циљу подизања њихових капацитета и адекватног функционисања. Возила донира Европска унија, а данашњу доделу организовала је Стална конференција градова и општина (СКГО) у склопу Програма „Подршка ЕУ инклузији Рома – Оснаживање локалних заједница за инклузију Рома.

Овом приликом присутнима су се обратити и уручили кључеве возила: Сем Фабрици, шеф Делегације Европске уније, Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, представник Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Ђорђе Станичић, генерални секретар СКГО.

Поред Града Пирота, у чије име је градоначелник Васић преузео донацију, возила су добиле и следеће локалне самоуправе: Аранђеловац, Бечеј, Вршац, Дољевац, Лебане, Лозница, Младеновац, Смедеревска Паланка, Сурдулица, Чукарица – Београд, Беочин, Бачка Паланка, Рума, Пећинци, Ковачица, Стара Пазова, Суботица, Зрењанин, Параћин, Пожаревац, Алексинац, Краљево, Бор, Зајечар, Шабац, Владичин Хан, Власотинце, Лајковац и Ниш.


Осим 30 аутомобила Фиат Типо, локалне самоуправе за потребе мобилних тимова за инклузију Рома у оквиру Програма “Подршка ЕУ инклузији Рома – Оснаживање локалних заједница за инклузију Рома”, овом приликом добиле су и 30 лаптоп рачунара.

Мобилни тимови за инклузију Рома су радна тела града/општине, формирана у циљу јачања сарадње између локалних институција и ромске заједнице. Чланови мобилних тимова организују заједничке теренске посете ромским насељима и пружају заједничку и координисану подршку и помоћ појединцима и породицама.


Реализацијом Програма, СКГО настоји да ствари услове за формирање и функционисање иновативног приступа за инклузију Рома и Ромкиња на локалном нивоу, и на системски, свеобухватни и одржив начин ради на оснаживању локалне заједнице у складу са Стратегијом за инклузију Рома и Ромкиња у Републици Србији.

Извор: Пиротске вести

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine