Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Помоћница градоначелника Милица Голубовић, која је и координатор за сарадњу са Канцеларијом за јавна улагања Владе Србије казала је данас Пиротским вестима да се захваљујући одличној сарадњи Града са поменутом канцеларијом успешно реализују пројекти реконстркције пиротских школа. Радови оваквог обима нису рађени деценијама уназад. У току је реконструкција ОШ “Свети Сава” за шта је издвојено 114 милиона динара са ПДВ-ом. Школа је, када је о спољашности реч, већ “заблистала” а и у унутрашњости школе се изводе бројни радови па ће школарци, када цео посао буде завршен, добити практично потпуно нову школу.


- Динамика радова је задовољавајуца, изолација је постављена на објекту школе, већи део фасаде је одрађен, замењени прозори, паралелно се ради и на уређењу унутрашњости, постављене су нове плочице, ускоро иде и нов паркет у учионицама а планирана је и промена крова у објекту поред цркве. Касниће се оправдано једино са радовима у фискултурној сали с обзиром да је тамо складиштен комплетан намештај из школе-каже Голубовићева.Помоћница градоначелника Милица Голубовић


По њеним речима, када сви радови буду завршени ђаци ће моћи да наставу похађају у новом објекту који ће уз то бити и енергетски неупоредиво ефикаснији.
- План је да се деца врате у школске клупе након зимског распуста. Безбедност деце нам је на првом месту па молим родитеље на разумевање због чињенице да деца похађају наставу у другим школама-казала је Голубовићева.


Реконструисане школе “Младост” и “8. септембар”, радиће се и Гимназија

Прошле године је, такође у сарадњи са Канцеларијом за јавна улагања, Град Пирот успео да реконструише Школу за основно и средње образовање Младост као и школу “8. септембар”.

- У току је израда пројектне документације за изградњу нове фискултурне сале и уредјење двориста школе “Младост”, с обзиром да ова школа до сада није имала фискултурну салу, у плану је да , у сарадњи са Канцеларијом за управљање јавним улагањима наставимо реализацију пројеката у овој сколи и у наредној години. Наставак пројекта уређења планиран је и за школу “8. септембар”-закључује Голубовићева и додаје:
- Када је реч о Гимназији, такодје је у изради пројектна документација и с обзиром да је објекат под заштитом Завода за заштиту споменика културе из Ниша, комплекснија је и изискује висе времена, али у плану је да се почетком године распише јавна набавка и крене у реализацију овог такође веома важног пројекта-казала је Голубовићева.

Извор: Пиротске вести

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine