Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Представници фолклорних ансамбала из Колумбије, Костарике, Русије и Македоније данас су присуствовали традиционалном пријему код градоначелника Пирота мр Владана Васића. Том приликом фолклорци су се посебно одушевили шарама пиротског ћилима, посебно великим ћилимом у Градској управи, испред кога су се сви фотографисали и слали фотографије у земље из којих су дошли и широм света. Такође, градоначелник Васић је свим фолклорним ансамблима поклонио по један мали пиротски ћилим у знак сећања на боравак у нашем граду.


У име организатора ове манифестације која се одржава већ 14. година заредом, директор Дома културе Мишко Ћирић захвалио се фолклорним ансамблима зато што су одабрали Пирот да дођу и прикажу свој фолклор и традицију, а захвалност је исказао и Градској управи Пирот која подржава ову манифестацију од самог оснивања.


- За ових 13 претходних фестивала 50 и више земаља са готово свих континената су продефиловали Пиротом и то је лепа прилика да се Пироћанци упознају са културама других земаља из читавог света, упознају културу и обичаје, али и да се представници земаља који су наши гости упознају са нашом културом и традицијом-казао је Васић.


Чланица руског ансамбла Галина Забережнаја казала је Пиротским вестима да је први пут у Пироту и Србији и да је одушевљена културом, традицијом, да су људи добри и да ће из Србије и Пирота понети лепе утиске.

Извор: Пиротске вести

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine