Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Измењена верзија! Накнадно додат уводни део о МХЕ,који током разговора нашом грешком није снимљен.
У жељи  да посетиоцима Портала, с обзиром на велико интересовање, омогућимо да  детаљније прате разговор са Владаном Васићем, Пресинг смо поделили у две тематске целине. У прво посту је разгповор са наших десет питања који се односи на функционисање града у свим областима.

,,Пресинг два,, како смо назвали, садржи најпре тему о којој се у последње време највише говори, то је изградња малих хидроцентрала на Старој планини. Сведоци смо протеста које организују љубитељи природе, мештани села у Горњем Високу. Расправљало се и на недавној седници Градске скупштине, где је коментарисано да похједини одборници политизују иначе озбиљан проблем који захтева решење. Владан васић је у Пресингу рекао да дозволе у парку природе, познато је зависе  Осим Министарства заштите животне средине, Завод за заштиту природе и друге бројне државне институције. Васић је у Пресингу рекао да је Градска управа дужна да поштује законе које доноси Држава Србија, локална самоуправа поступа у складу са важећим законима али није надлежна за издавање дозвола.
Осим детаљних објашњења и ставова, Владан Васић одговорио је и на питања Александра Дјордјевића у ставовима градоначелника и Градске управе.
У ,,Пресингу два,, Владан Васић одговорио је и на ваша бројна, животна питања, која одсликавају и ваше ставове, расположење и предлоге о условима живота у нашем граду и селима.

Извор: Плусонлине

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine