Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Своју дводневну посету Пироту, шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици, завршио је посетом средњовековној тврђави Момчилов град, чију реконструкцију финансира управо ЕУ, преко Програма прекограничне сарадње.

-Задовољство је завршити посету Пироту обиласком радова на реконструкцији средњовековне тврђаве. ЕУ је веома срећна што ће, кроз партнерство са Градом Пиротом и Србијом, повратити оригиналну лепоту ове тврђаве како би у њој могли да уживају и бројни туристи. Одобрили смо грант од више од 400.000 евра бесповратне помоћи, посао је већ завршен преко 80 посто. Пројекат укључује не само реконструкцију тврђаве, већ и бројне културне садржаје за туристе, израду виртуелних тура, 3Д приказ како је тврђава некад изгледала тако да ће ова тврђава бити веома занимљива туристима-казао је Фабрици.Градоначелник Пирота мр Владан Васић казао је новинарима да посета амбасадора Фабриција има вишеструки значај.-Грађани су могли да виде колико је ЕУ присуства у свим сегментима нашег друштва. Посетили смо Млекарску школу, која је добила вредну донацију ЕУ, јутрос посетили Пограничну полицију која је добила милион евра вредну опрему за контролу границе, обишли смо и Прихватни центар код Пирота, где без ЕУ заиста не би могли да будемо тако добри домаћини сопственим снагама. На крају смо обишли и средњовековну тврђаву на Каелу, којој захваљујући помоћи ЕУ враћамо стари сјај. Надам се да ће ова тврђава бити једна од туристичких атракција нашег града-казао је градоначелник Васић.

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine