Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

У Палати Србија 59 градоначелника и председника општина са собом у своју локалну самоуправу понели су уговор потписан са министром државне управе и локалне самоуправе 3, чиме ће завршити започете пројекте или покренути нове у некој од три области дефинисаним Уредбом о додели средстава из Фонда за локал.


Наиме, у оквиру Фонда за локал Министарства државне управе и локалне самоуправе средства могу бити распоређена за (1) инфраструктурне радове на комуналној инфраструктури, уређењу вртића, школа, зграда управе, културних и спортских установа, као и (2) за набавку рачунарске опреме ради развоја еУправе или (3) за организацију културних и спортских манифестација.
 – Презадовољан сам што ћемо после 6 година, поново бити у могућности да, кроз 32 пута већи Фонд за локал, конкретно помогнемо општинама и градовима да реализују пројекте од великог значаја за њихове суграђанке и суграђане“, рекао је министар Ружић.
- Он је и нагласио да су локалне самоуправе дуго биле принуђене да решавају хроничних или акутне проблеме, а да Министарство није могло да одговори на захтеве са локала за овом врстом подршке и помоћи. „За Фонд од 320 милиона динара пријавио се 171 пројекат у вредности већој од 2 милијарде динара“, открио је министар и рекао да се тиме боље разуме колике су потребе локала и колико је овај фонд значајан. Истовремено, министар је и рекао да ће се потрудити да се Фонд повећа следеће године.
У име Града Пирота Уговор о средствима у износу од 3 милиона  за Успостављање техничких услова за електронско повезивање са државним органима Е- управом, потписао је заменик градоначелника Видојко Панајотовић :
Информација више о расподели средстава:
• 33 локалних самоуправа добиле су више од 262 милиона динара за инфраструктурне радове на вртићима, школама, објектима културе, спорта и јавне управе, комуналној инфраструктури, јавним парковима и расвети.
• 18 општина и градова добиће више од 48 милиона динара за набавку савремених информационих технологија које ће омогућити увођење е-Управе и боље пружање услуга грађанима и привреди
• а са више од 10 милиона динара биће подржано осам локалних самоуправа у организацији културних, спортских и туристичких манифестација.

Извор: Плусонлине

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine