Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

У интервјуу за Пиротске вести градоначелник Пирота мр Владан Васић казао је да ће ова година бити у знаку нових фирми које ће почети да раде и које ће упослити на стотине незапослених. Ове године почеће да се гради и Лидл у Пироту па се очекује да уз постојеће трговинске ланце попут Маxија, Роде и Лидла који ће почети да се гради, Пирот постане прави трговински центар што ће привући још новца у Пирот, казао је градоначелник Васић за Пиротске вести.


- Ми у 2018. години очекујемо повећање броја новоотворених радних места. Са многим инвеститорима, и домаћим и страним смо већ завршили припреме. Очекујемо да француска фирма преко пута улаза у Слободну зону почне да ради, да Д компани повећа број запослених, да два бугарска и један грчки инвеститор у области текстила повећају број запослених и да наравно Мирољо као главни и највећи купац Првог маја крене и повећа производњу. Поред тога, очекујемо и продају другог дела Првог маја и продају земљишта за које смо створили услове за инвеститоре и на локацији постојеће индустријске зоне али и на новим локацијама. Оно што се већ сада јавља као проблем јесте квалитет радне снаге, степен обучености, мотивисаности радне снаге-каже Васић.
Осим инвеститора из сектора производње, Пирот је све интересантнији и трговинским ланцима, за које је опште познато да иду тамо где има новца. Отворена је Рода у Пироту, годинама успешно ради Маxи, а ове године градиће се и Лидл.


- Доказ да у Пироту расте квалитет живота и да Пирот располаже већом количином новца у односу на друге градове јесте велико интересовање трговинских ланаца за наш град. Сада имамо велики објекат Роде, а убрзо у 2018. треба да се гради објекат Лидла. То је добро из више разлога. Прво, запошљава се већи број радника из области услуга, трговине и сличних делатности. Друго, окреће се више новца и ми пружамо могућност да туристи који долазе са стране, пре свега Бугари, оставе више новца овде и на тај начин утичемо и на развој локалне тражње-казао је градоначелник Васић.

Извор: Пиротске вести

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine