Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Поводом 28. децембра, Дана града, данас су одржани помени и положено цвеће и венци на гроб капетана Карановића у порти  Манастира „Свети Ђорђе“ у Темској и на споменик ослободиоцима у Тија Бари. Споменик ослободиоцима Пирота од Турака, који је недавнорекоструисан,  подигнут је у спомен бораца који су после дугих борби ослободили град 28. децембра 1877. године када се у јутарњим часовима турска војска повукла из Пирота дигавши у ваздух барутану у утврђењу.


Најпре је одржан помен погинулим ратницима.
Цвеће и венце су положили представници Министарства одбране, Градске управе, Организације резервних војних старешина, удружења борачких организација, резервних војних старешина и Друштва за неговање традиције ослободилачких ратова Србије до 1918. подружница Пирот и СУБНОР-а.
Испред градске управе присутнима се обратио Владица Тошић, заменик председника Скуштине града, који је том приликом истакао да се ове године навршава 140 година од ослободјења овог дела Србије од Турака.
Мила Панајотовић, кустос Музеја Понишавља, упознала је присутне са историјатом Споменика ослободиоцима, који је недавно у потпуности реконструисан.

Извор: Плусонлине

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine