Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Градски већници данас су, између осталог, усвојили и закључак који за циљ има растерећење централних градских саобраћајница, посебно од теретног саобраћаја. На овај начин повећаће се и безбедност свих учесника у саобраћају, а поменутом одлуком, о којој ће се изјаснити и одборници Градске скупштине у четвртак, биће ограничено кретање терених возила у строгом центру града и и то на возила тежине до 12 тона, чиме се омогућава несметано функционисање свих трговинских објеката која се на овакав начин снабдевају робом.

Осим ове одлуке, одборници Градске скупштине изјасниће се и о увођењу новина у начину функционисања система паркирања, односно о увођењу екстра зоне у најстрожем центру града с обзиром на уочен тренд да велики број возила у најстрожем центру града заузима паркинг место по цео дан што отежава паркирање и функционисање многих служби у граду.
Сходно поменутим закључком, предложено је увођење забране кретања, заустављања и паркирања теретних возила тежих од 12 тона и то у централној градској зони ограниченој следећим улицама: од Големог моста улицом Књаза Милоша, затим у улици Лава Толстоја, улици Стевана Сремца, улици Српских владара, улици Миливоја Манића и улици Саве Ковачевића.
Забране неће важити за возила тежа од 12 тона а која се користе за снабдевање градилишта на основу дозволе коју издаје надлежни орган за послове саобраћаја.

Извор: Пиротске вести

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine