Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Данас је одржана седница Градског већа на којој су већници измедју осталог дали сагласност на Програма рада Скупштине града за 2018. годину и на План генералне регулације “Пирот-Исток ИИ”, као и на програме пословања јавних предузећа и установа културе и организација за следећу годину. По усвајању предлога, на ред су дошла јавна предузећа. Директори су редом образлагали планове и програме рада за 2018. годину.


Зоран Николић, директор ЈП ”Водовод и канализација” истакао је да су планиране инвестиције у наредној години, где се подразумева и пројекат Реконструкције црпне станице Бериловац, који се финансира из програма КФW, око 230 милиона динара.
Планиране инвестиције ЈП ”Градска  топлана” пројектоване су на нивоу од око 50 милиона динара, рекла је директорка Сладјана Манчић.
ЈП “Комуналац”, према речима директора Бобана Толића, наставиће да реализује зацртане циљеве и у 2018. Уз Инвестиције од 37 милиона динара, у плану је и један значајнији пројекат који ће бити финансиран средствима из фондова Европске уније, а односи се на примарну сепарацију отпада.
Пројекат примарне сепарације отпада везује се и за Регионалну санитарну депонију. Небојша Иванов, директор напоменуо је да ће пројекат почети да се реализује крајем наредне године, и да ће Пироту, као једном од 4 града, припасти око 1,4 милиона евра. У Депонији планирају и да, током 2018. Године започну изградњу другог тела депоније, које треба да буде завршено до 2021.
Славиша Свиларов, директор ЈП за планирање и уредјење градјевинског земљишта говорио је о плановима за наредну годину.
Разматрани су и планови и програми рада установа културе и организација. Већници су, такодје, дали сагласност и на сет одлука из области социјалне заштите, као и на одлуку о повећању цене паркирања, цене боравка деце у ПУ “Чика Јова Змај”, као и на одлуку о накнади за заштиту животне средине која ће износити 0,5 динара за стамбени и 1,5 динара за послови простор по метру квадратном. 
О најзначајнијим темама, по завршетку седнице говорио је градоначелник Владан Васић.
Седница Скупштине града, последња у овој години, биће одржана у четвртак, 28. децембра, на Дан града.

Извор: Плусонлине

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine