Opština Pirot objavila je javni konkurs za sufinansiranje projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja građana sredstvima iz  budžeta Opštine Pirot. Sredstva namenjena udruženjima građana dodeljuju se za realizaciju projekata iz oblasti socijalno humanitarne aktivnosti, društvene brige o deci i mladima, zaštite i promovisanja ljudskih i manjinskih prava, obrazovanja, nauke i razvoja međunarodne saradnje, razvoja humanitarnih programa kao i podsticanje i razvoj privrednih delatnosti.



- Socijalne zaštite, boračko invalidske zaštite, zaštite lica sa invaliditetom, zaštite interno raseljenih i izbeglih lica i društvene brige o starima.

- Društvene brige o deci i mladima, podsticanje nataliteta, zaštite zdravlja.

- Zaštite i promovisanja ljudskih i manjinskih prava, obrazovanja, nauke i razvoja međunarodne saradnje.

- Razvoj humanitarnih i drugih programa u kojima udruženja  isključivo i neposredno slede javne potrebe (borba protiv  korupcije, zaštita potrošača, zaštita životne sredine, zaštita životinja i sl.)

- Podsticanje i razvoj privrednih delatnosti (poljoprivreda, turizam, zanatstvo, stari i retki zanati, zadrugarstvo i dr.)

Udruženje građana može učestvovati na konkursu sa više programa i svi programi mogu biti finansirani iz budžeta Opštine Pirot.

Konkurs je otvoren do kraja novembra u kontinuitetu, s tim da će Komisija prvi put oceniti sve projekte pristigle do 14.februara, a na dalje će se sastajati najmanje jednom u 2 meseca.
Program mora biti realizovan do isteka kalendarske godine.

Joomla templates by Joomlashine