U okviru prvog programa koji se realizuje, od ukupno četiri koliko je u planu u okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja grada Pirota, gradonačelnik, Vladan Vasić, uručio je trideset sedam rešenja za obavljanje stručne prakse kod različitih poslodavaca. Najveći broj mladih ljudi je sa visokom stručnom spremom 29, sa višom četiri i isto toliko sa srednjom. Ukupno je iz Budžeta grada za ovaj program izdvojeno oko 9 miliona dinara. Nenad Petrović, iz Kancelarije za Lokalni ekonomski razvoj, kaže da je ovaj Program najpopularniji.

Stručnu praksu će obavljati 29 volotera sa visokom stručnom spremom u trajanju od 12 meseci i mesečnom nadoknadom od 20.000 dinara, 4 sa višom u trajanju od devet meseci i novčanom nadoknadom od 18.000 dinara i 4 sa srednjom u trajanju od 6 meseci uz novčanu nadoknadu od 16.000 dinara.
Direktor filijale Pirot Nacionalne službe za zapošljavanje, Dragan Jenačković, kaže da je filijala Pirot kao i predhodnih godina pružila tehničku pomoć u realizaciji ovog Programa.
Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, poželevši uspeh u obavljanju stručne prakse istakao je da se na ovakav način zaokružuje jedna ozbiljna priča, ceo ciklus različitih davanja u cilju unapredjenja života u gradu, počev od podrške porodicama, preko raznih stipendija do pokušaja smanjenja nezaposlenosti.
Zabeležili smo i izjave nekih od volontera koji će u narednom periodu obavljati stručnu praksu.

Izvor: Plusonline

Joomla templates by Joomlashine