Zahvaljujući projektu Veliko srce i dugogodišnjoj saradnji Eurobank i Fondacije Ana i Vlade Divac, još jedan vrtić je dobio bolje uslove za rad i razvoj dece. Vrtić „Neven“ danas je svečano otvorio svoje renovirano igralište za decu koje će koristiti 252 mališana. Ovom donacijom deci se stavljaju na raspolaganje mnogobrojni novi rekviziti poput tobogana, kućica za decu, klackalica, vozića, ali i penjalica za one najmlađe u jaslenim grupama. Tokom prethodnih godina, Eurobank i Fondacija obnovili su više od 40 igrališta u dečijim vrtićima, prostorije i učionice škola i zdravstvenih ustanova, a sve sa ciljem poboljšanja uslova za rast i razvoj najmlađih.


Pre zvaničnog obraćanja mališani su prisutne goste i roditelje pozdravili prigodnim programom.
Ispred lokalne samouprave prisutne je pozdravila i zahvalila se na donaciji Milica Golubović, pomoćnica gradonačelnika za vanprivredu.
„Zadovoljstvo nam je što su kroz projekat „Veliko srce“, Eurobank i Fondacija Ana i Vlade Divac pomogli još jednom vrtiću. Izuzetno nam je stalo da se deci obezbede što je moguće povoljniji uslovi za odrastanje, obrazovanje i razvoj. Naš doprinos kroz renoviranje igrališta posmatramo isključivo kao dodatni podsticaj dužem i kvalitetnijem boravku dece  u prirodi“, istakla je Magdalena Tatić, direktor Sektora za kredite fizičkim licima u Eurobank.


Prilikom uručenja donacije, đake je pozdravila i Ana Divac, osnivač i predsednica Upravnog odbora Fondacije Ana i Vlade Divac koja je partner Eurobank u projektu.
„Veliko srce“ je primer uspešne saradnje koja doprinosi društvenim promenama koje najpre odnose na kvalitetnije uslove za odrastanje i razvoj dece“, rekla je tom prilikom Ana Divac.
Prisutnima se obratila i Milka Colić, direktorka PU “Čika Jova Zmaj”
Deca su jedva dočekala da isprobaju novo igralište.

Izvor: Plusonline

Joomla templates by Joomlashine