Ministar prosvete u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević danas je prilikom posete Pirotu kazao da Ministarstvo neće dozvoliti gašenje Saobraćajno školskog centra u Pirotu, da će njegov rad biti obnovljen i da će Pirot, kada je o školstvu reč, biti centar za razvoj saobraćaja, kao što je Petnica naučni centar.


- Obnovićemo rad, jer to nije tako veliki problem za ministarstvo, postoje sredstva i u Ministarstvu saobraćaja za takve namene. Ja sam zatekao brojne projekte, verujte manje značajne nego što je ovaj. Mnoge centre u Srbiji pravićemo po raznim temama, kao što je Petnica centar za razvoj nauke, u Tršiću ćemo napraviti veliki centar koji će biti u svojstvu očuvanja srpskog jezika, u Vršcu centar za geonauke, a ovde u Pirotu može biti centar za saobraćaj-kazao je ministar Šarčević.

Lokalna samouprava je do sada uputila veliki broj zahteva Ministarstvu u cilju očuvanja Saobraćajno školskog centra, kroz koji je za tri decenije prošlo preko 30.000 pirotksih školaraca, zbog čega je Pirot postao grad sa najmanje fatalnih saobraćajnih nezgoda po decu osnovnoškolskog uzrasta.

Ministar Šarčević danas je najpre razgovarao sa gradonačelnikom Vladanom Vasićem, zatim je posetio Gimnaziju i Mlekarsku školu.

Izvor: Pirotske vesti

Joomla templates by Joomlashine