Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

U Odseku za poslove društvene brige o deci, omladinu i zdravstvenu zaštitu ostvaruju se pored prava definisanih Zakonom o finansijskoj podršci porodici sa decom koja se primenjuju u celoj Republici (dečiji dodatak, roditeljski dodatak, naknada zarade za vreme porodiljskog odsustva, odsustva sa rada radi nege deteta i odsustva sa rada radi posebne nege deteta, naknada troškova boravka u predškolskoj ustanovi za decu bez roditeljskog staranja i decu sa smetnjama u razvoju) i dodatna prava iz te oblasti na osnovu Odluka Grada koja se finansiraju iz budžeta Grada Pirota.


Prema rečima Ninoslava Ćirića, člana Gradskog veća  za demografsku politiku iz Budžeta grada na godišnjem nivou izdvaja se oko 60 miliona dinara za 15 mera populacione politike, koje podrazumevaju direktne pronatalne mere, ali i druge mere u cilju poboljšanja položaja i kvaliteta života porodica sa decom.
Nadica Adamović, šef Odseka društvene brige o deci  posebno je, u audio izjavi,  objasnila novo pravo iz ove oblasti. Reč je o novčanoj pomoći za novorodjenu decu čiji roditelji žive na selu. 
Projektom Adaptacije, rekonstrukcije i proširenja Vrtića “Prvomajski cvet” konkurisaće se za sredstva u iznosu od blizu 27 miliona dinara, koja su izvojena u Fondu za demografsku politiku.
Profesorka  Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku sredinom maja posetiće Pirot kojom prilikom će na javnoj tribini prezentovati mere demografske politike na nacionalnom nivou.

Izvor: Plusonline

Upitnik o zadovoljstvu građana uslugama Gradske uprave Pirot

Elektronsko podnošenje zahteva

Postanite eGrađanin

eUprava Republike Srbije

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine