Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Stalna konferencija gradova i opština u saradnji sa pilot gradovima i opštinama, medju kojima je i Pirot  organizuje prezentacije i obuke za korišćenje Javnog budžetskog portala – JBP, koje su namenjene odbornicima navedenih gradova i opština. Prezentacija u Pirotu biće održana  24. aprila, kada je zakazana i sednica Skupštine grada. Prema rečima Milana Popovića, predsednika Skupštine, okupljanje odbrornika iskoristili smo da sazovemo i zvaničnu sednicu Skupštine i donesemo još neke odluke.

Izrada Javnog budžetskog portala je aktivnost projekta „Efikasniji mehanizmi odgovornosti u javnim finansijama“, koji sprovodi Program Ujedinjenih nacija za međunarodni razvoj (UNDP), finansira Kraljevina Švedska, a na kome je SKGO jedan od nacionalnih partnera.

Komponenta projekta na kojoj je partner SKGO ima za cilj povećanje transparentnosti javnih finansija na lokalnom nivou, kroz promovisanje dobre prakse upravljanja javnim finansijama, uvođenjem portala za praćenje pripreme i izvršenja budžeta (javni budžetski portali – JBP) u 10 pilot lokalnih samouprava.

Aktivnosti ove komponente projekta su koncipirane ka razvoju sistema elektronskog izveštavanja za skupštine gradova/opština o lokalnim budžetima – odnosno javnih budžetskih portala. Razvoj javnih budžetskih portala u bar 10 lokalnih samouprava omogućiće odbornicima skupština gradova/opština da se angažuju u procesu pripreme budžeta mnogo ranije pre 1. novembra, kada obično počinje budžetski ciklus, putem doslednog praćenja pripreme i izvršenja budžeta tokom cele godine. Na ovaj način će im biti pružene detaljne informacije o izvršenju tekućeg budžeta i pripremi novog od veoma rane faze, kroz povezanost sa zvaničnim sistemom budžeta i odeljenjem za finansije, upravo preko javnih budžetskih portala.

Izvor: Plusonline

Upitnik o zadovoljstvu građana uslugama Gradske uprave Pirot

Elektronsko podnošenje zahteva

Postanite eGrađanin

eUprava Republike Srbije

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine