Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Uskršnja, jednokratna pomoć deci bez roditeljskog staranja pod starateljstvom, u iznosu od petnaest hiljada dinara, samo je delić onog što Pirot čini za sveopštu brigu o deci na svojoj teritoriji. U svečanoj Sali  grada danas je gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, uručio rešenja starateljima dece koji su novac mogli odmah da podignu u Centru za socijalni rad. Pomoć je dobilo trideset četvoro dece.


Decu i njihove staratelje najpre je pozdvarivila, Milica Golubović, pomoćnik gradonačelnika za vanprivredu istakavši da je ova praksa ustanovljena još pre devet godina.
Direktorka Centra za socijalni rad, Marija Vasić, kaže da se povećava broj dece bez roditeljskog staranja i da se o tome mora više povesti računa jer su deca bez roditeljskog staranja najugroženija grupa. Zadovoljna je saradnjom sa starateljima, merama koje grad preduzima na polju dečje zaštite, ali se mora poraditi na tome da se znatno smanji broj dece bez roditeljskog staranja.
Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, je zahvalio svim starateljima na pokazanoj brizi o deci i obavezi koju su preuzeli. Grad će i dalje nastojati da pomogne ovakvoj deci da odrastaju bez većih problema i nadju svoje mesto u društvu.

Izvor: Plusonline

Upitnik o zadovoljstvu građana uslugama Gradske uprave Pirot

Elektronsko podnošenje zahteva

Postanite eGrađanin

eUprava Republike Srbije

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine