Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Danas je održana sednica Gradskog veća na kojoj su većnici izmedju ostalog dali saglasnost na Programa rada Skupštine grada za 2018. godinu i na Plan generalne regulacije “Pirot-Istok II”, kao i na programe poslovanja javnih preduzeća i ustanova kulture i organizacija za sledeću godinu. Po usvajanju predloga, na red su došla javna preduzeća. Direktori su redom obrazlagali planove i programe rada za 2018. godinu


Zoran Nikolić, direktor JP ”Vodovod i kanalizacija” istakao je da su planirane investicije u narednoj godini, gde se podrazumeva i projekat Rekonstrukcije crpne stanice Berilovac, koji se finansira iz programa KFW, oko 230 miliona dinara.
Planirane investicije JP ”Gradska  toplana” projektovane su na nivou od oko 50 miliona dinara, rekla je direktorka Sladjana Mančić.
JP “Komunalac”, prema rečima direktora Bobana Tolića, nastaviće da realizuje zacrtane ciljeve i u 2018. Uz Investicije od 37 miliona dinara, u planu je i jedan značajniji projekat koji će biti finansiran sredstvima iz fondova Evropske unije, a odnosi se na primarnu separaciju otpada.
Projekat primarne separacije otpada vezuje se i za Regionalnu sanitarnu deponiju. Nebojša Ivanov, direktor napomenuo je da će projekat početi da se realizuje krajem naredne godine, i da će Pirotu, kao jednom od 4 grada, pripasti oko 1,4 miliona evra. U Deponiji planiraju i da, tokom 2018. Godine započnu izgradnju drugog tela deponije, koje treba da bude završeno do 2021.
Slaviša Svilarov, direktor JP za planiranje i uredjenje gradjevinskog zemljišta govorio je o planovima za narednu godinu.
Razmatrani su i planovi i programi rada ustanova kulture i organizacija. Većnici su, takodje, dali saglasnost i na set odluka iz oblasti socijalne zaštite, kao i na odluku o povećanju cene parkiranja, cene boravka dece u PU “Čika Jova Zmaj”, kao i na odluku o naknadi za zaštitu životne sredine koja će iznositi 0,5 dinara za stambeni i 1,5 dinara za poslovi prostor po metru kvadratnom. 
O najznačajnijim temama, po završetku sednice govorio je gradonačelnik Vladan Vasić.
Sednica Skupštine grada, poslednja u ovoj godini, biće održana u četvrtak, 28. decembra, na Dan grada.

Izvor: Plusonline

Upitnik o zadovoljstvu građana uslugama Gradske uprave Pirot

Elektronsko podnošenje zahteva

Postanite eGrađanin

eUprava Republike Srbije

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine