Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić izjavio je večeras za TV Pirot da je povodom situacije oko (ne)ispravnosti pijaće vode u Pirotu unešena bespotrebna panika na temu bezbednosti vode. Bilo je neophodno ponoviti odmah uzorkovanje i ispitivanje vode čim su dobijeni prvi rezultati i to na mnogo ozbiljniji način, kazao je gradonačelnik Vasić.


- Mi smo uvek imali kvalitetnu i ispravnu vodu. Probleme smo ranije imali samo prilikom jakih kiša i dugih kišnih perioda i to na izvorištu Krupac i Crpnoj stanici Berilovac. Po meni, u trenutku kada su stigli prvi rezultati, moralo je odmah da se ponovi ispitivanje vode na mnogo ozbiljniji način, pre svega u pogledu načina uzimanja uzoraka. Bilo je tu nelogičnosti jer smo na izvorištu jedne crpne stanice imali situaciju da voda bude neispravna a da na česmi Kraljice Natalije voda bude ispravna. Druga nelogičnost je da imamo u istom uzorku maksimalno dozvoljenu količinu hlora i da imamo bakterije, što je nemoguće. Čini mi se da je to učinjeno možda iz žurbe, nehata, ali je ovom situacijom pričinjena i materijalna i nematerijalna šteta Vodovodu ali i Gradu Pirotu, tačnije na imidž Grada Pirota i direktora Vodovoda-kazao je Vasić.

Izvor: Pirotske vesti

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

eUprava Republike Srbije

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Javni beležnik

Javni beležnik

Đorđe Petrović
Srpskih vladara 118
Telefon: +381 (0)10 310 045
Mobilni: +381 (0)66 310 045
e-pošta: jbeleznikpetrovic@gmail.com
Joomla templates by Joomlashine