Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Pirotski poljoprivredici u razvoj poljoprivrede i unapređenje svojih gazdinstava uložili su oko 120 miliona evra uz pomoć sredstava gradskog Fonda za poljoprivredu i kredita banaka, za koje se dobijaju subvencije iz Fonda za poljoprivredu.
Po rečima pomoćnika gradonačelnika za poljoprivredu Gorana Popovića, od oko 47 miliona dinara, sa koliko raspolaže gradski Fond za poljoprivredu, do sada je utrošeno čak 40 miliona dinara.


- Odobreno je čak 807 zahteva poljoprivrednika za nekom od brojnih mera za podsticanje poljoprivredne proizvodnje. Poljoprivrednici su investirali 80 miliona dinara kroz direktna ulaganja i 44 miliona dinara kroz bankarske kredite tako da ukupne investicije u poljoprivredu uz pomoć gradske uprave i banaka iznosi 120 miliona dinara. Mi smo ukupno isplatili 39.6 miliona dinara subvencija. Najveće investicije su u voćarskoj proizvodnji što je veoma dobro jer su ljudi uvideli da i od voćarske proizvodnje može da se živi pa je tako u voćarsku proizvodnju uloženo 15 miliona dinara a pomoć je dobilo 166 proizvođača-kazao je Popović.

Izvor: Pirotske vesti

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

eUprava Republike Srbije

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Javni beležnik

Javni beležnik

Đorđe Petrović
Srpskih vladara 118
Telefon: +381 (0)10 310 045
Mobilni: +381 (0)66 310 045
e-pošta: jbeleznikpetrovic@gmail.com
Joomla templates by Joomlashine