Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Tokom letnjeg raspusta u svim školama u gradu i selima radilo se na održavanju i uređenju kako bi spremno dočekali đake i počeli novu školsku godinu. Najveći radovi su na adaptaciji i sanaciji objekata škola najpre u Tehničkoj školi po projektu modernizacija škola koje finansira Ministarstvo prosvete, i u školi Osmi septembar i Mladost gde grad u saradnji sa kancelarijom za javna ulaganja pri Vladi Srbije sprovodi radove. Radilo se i u vrtićima Crvenkapa i Neven. Prošle nedelje smo imali sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola kao i sa direktorkom predskolske ustanove kako bi sve bilo spremno za prvi septembar, kazala je Pirotskim vestima pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović.

Ove godine u prvi razred u Pirotu će poći 434 đaka prvaka, što je više od prošle godine kada ih je bilo 422. Grad  Pirot, kao i svake godine je pripremio prigodne poklone za sve njih, koje se sastoje od pribora koji im je potreban za školu.

Jednokratna pomoć đacima prvacima – korisnicima prava na dečiji dodatak

Od 2016. godine izmenom Odluke o dodatnim pravima u oblastima društvene brige o deci utvrđeno je novo pravo – pravo na jednokratnu novčanu pomoć za decu korisnika prava na dečiji dodatak koja polaze u prvi razred osnovne škole. Isplaćuje se jednokratno u iznosu od 10.000 dinara. Ova pomoć je značajna jer roditelji mogu da opreme dete za polazak u školu.

Prošle godine smo imali 135 korisnika koji su ostvarili ovu novčanu pomoć, a ove godine se, prema evidenciji Službe dečije zaštite, očekuje oko 110 korisnika.

Milica Golubović: Za finansijsku podršku porodici sa decom i smanjenje siromaštva izdvojeno više od 58 miliona dinara.

Više od 10 godina na lokalnom nivou donete su mnoge populacione i socijalne mere. Grad Pirot je uvođenjem mera i izradom strateškog dokumenta Lokalnog plana akcije za decu Pirota „Pirot po meri dece“ i uspešnom implementacijom jasno zacrtanih aktivnosti, pokazao i dokazao spremnost lokalnih vlasti da se izdvajaju značajna sredstva u budzetu radi stvaranja najpovoljnijeg okruženja za decu, unapređenje položaja porodica sa decom.


Grad Pirot u budzetu za 2017. godine je, za finansijsku podršku porodici sa decom i smanjenje siromaštva dece, izdvojio ukupna sredstva u iznosu od 58.240.000 dinara.

Ove godine je izdvojeno u budzetu 4.500.000 dinara za besplatnu užinu za treće dete i korisnike centra za socijalni rad osnovnoškolskog uzrasta, kao i 3.460.000 dinara za besplatne udzbenike za treće dete i korisnike centra za socijalni rad

- Želim svoj deci da poželim srećan polazak sutra u školu, da provode kvalitetno vreme u školi jer se najradije svi sećamo školskog doba. Želim im puno petica u dnevniku kao i znanja koje je najbitnije. Ono što je do nas je da im stvorimo najbolje uslove za rad.  Pored toga, bitno je da deca imaju dobre učitelje i nastavnike što verujem da jeste slučaj u pirotskim školama-poručila je Golubovićeva.

Izvor: Pirotske vesti

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

eUprava Republike Srbije

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Javni beležnik

Javni beležnik

Đorđe Petrović
Srpskih vladara 118
Telefon: +381 (0)10 310 045
Mobilni: +381 (0)66 310 045
e-pošta: jbeleznikpetrovic@gmail.com
Joomla templates by Joomlashine