Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Pojedina zakonska rešenja su previše spora, rigidna i nedovoljno fleksibilna za velike investicije. Upravo to nam pokazuje imovinski problem koji imamo sa našom kompanijom Tigar tyres, u vezi njihove investicije vredne od više 200 miliona evra, zaključak je na održanoj sednici Gradskog veća prilikom razmatranja jedne od odluka.


- Prilikom investicije vredne više od 200 miliona evra, ostalo je nerešeno 1500 m2. Investiciji je prethodilo potpisivanje Memoranduma o razumevanju, čiji su potpisnici bili kompanija Tigar Tyres, Vlada Republike Srbije i opština Pirot, i tim Memorandumom je definisana kupovina zemljišta po ceni od 5 evra, koja je u tom trenutku bila za 50 % veća od tržišne cene, po proceni Poreske uprave. Nakon realizacije investicije, gradnjom Koridora i ulaganja lokalne samouprave u infrastrukturu u industrijskoj zoni, “spornih” 1500 m2 po sadašnjoj proceni Poreske upave vrede pet puta više, odnosno 3000 dinara po m2. I sada smo u nezgodnoj situaciji, jer s jedne strane imamo potpisani memorandum po kome je cena 5 evra, i s druge strane procenu Poreske uprave na 3000 dinara. Iz tog razloga dužni smo da se pozovemo na zakonsku odredbu koja dozvoljava da se zemljište proda po nižoj ceni od tržišne, ukoliko će efekat toga biti novo zapošljavanje. Uradili smo Elaborat ekonomske opravdanosti i na isti čekamo saglasnost Vlade i da konačno završimo proces do kraja. Ova investicija bi stajala i ne bi se realizovala, da je projekat na samom početku. Sve ovo ukazuje na nefleksibilnost zakona kada su u pitanju velike investicije – poručio je gradonačelnik Pirota, mr Vladan Vasić.

Izvor: Pirotske vesti

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

eUprava Republike Srbije

Javni beležnik

Javni beležnik

Đorđe Petrović
Srpskih vladara 118
Telefon: +381 (0)10 310 045
Mobilni: +381 (0)66 310 045
e-pošta: jbeleznikpetrovic@gmail.com
Joomla templates by Joomlashine