Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Većnici izuzetno zadovoljni realizacijom Budžeta za prošlu godinu. Usvojen niz predloga iz imovinsko pravne oblasti, izveštaj o radu Doma zdravlja, izmena Programa poslovanja “Komunalca”, kao i Program energetske efikasnosti.

Danas je održana sednica Gradskog veća. Najveći broj tema bio je iz oblasti stembeno komunalne delatnosti i gradske problematike, ali se najpre razgovaralo o Završnom računu Budžeta za 2016. Godinu. Većnici su jednoglasno usvojili Završni račun istakavši da se Pirot može ponositi dobrim planiranjem  i ostvarenjem planova čime se svrstava medju mali broj gradova i opština u Srbiji  gde nema problema sa Budžetom.
Gradonačelnik Vladan Vasić je takodje zadovoljan i smatra da će realnim planiranjem i rebalansom koji će uslediti sredinom godine i sadašnji Budžet uspešno biti ostvaren.
Razmatrajući odluke iz imovinsko pravne oblasti istaknut je primer gde izuzetno kruta zakonska regulativa pričinjava ozbiljne probleme lokalnim samoupravama u nastojanjima da brže i efikasnije unaprede lokalni ekonomski razvoj. Gradonačelnika Vasića smo pitali da prokomentariše slučaj sa Tigar tajersom i ugovorom koji je Grad postigao sa ovom svetskom firmom o prodaji zemljišta.
Jedna od značajnijih tema bila je i usvajanje predloga Programa energetske efikasnosti.
O ovim temama, kao i o ostalim o kojima se danas razgovaralo odluke će doneti odbornici Skupštine grada koja je zakazana za petak, 19. maja.

Izvor: Plusonline

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

eUprava Republike Srbije

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Javni beležnik

Javni beležnik

Đorđe Petrović
Srpskih vladara 118
Telefon: +381 (0)10 310 045
Mobilni: +381 (0)66 310 045
e-pošta: jbeleznikpetrovic@gmail.com
Joomla templates by Joomlashine