Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Juče su počeli, a danas treba da se završe radovi  na Saobraćajnici jedan, koja  će povezati Koridor 10 sa centrom Industrijske zone.
Reč je o izuzetno važnom kolovozu  čijom će izgradnjom transport robe i gotovih proizvoda biti  jednostavniji, a grad rasterećen teških kamiona  i velikog broja putničkih automobila.

  Lokalna samouprava je najpre konkurisala kod nadležnog Ministarstva, ali sredstva nije dobila, tako da je kompletna investicija, u vrednosti preko 44 miliona, iz Gradskog budžeta.
  Ovo je jedan od najboljih primera mera lokalne samouprave na  poboljšanja uslova privredjivanja. Kolovoz je dužine  dužine 340 metara, a radi pirotska firma Drumovi AD.
  Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, kaže da će izgradnjom ove saobraćajnice Grad imati višestruku korist, a doprineće se i boljoj pristupačnosti svim proizvodnim pogonima. U ovom trenutku se rade dve trećine ulice, a ostatak će svakako biti urađen bez obzira na to da li će dobiti pomoć od ministarstva ili ne. Uređivaće se i ostalo zemljište u industrijskoj zoni, za prodaju, jer već ima interesovanja, istakao je Vasić.
  Branislav Kostić, direktor  Javnog preduzeća za planiranje i uredjivanje gradjevinskog zemljišta, kaže da se  radilo u otežanim uslovima  zbog karakteristika zemljišta. Ulica je širine sedam metara, javna rasveta je potpuno nova, kao i vodovodna i kanalizaciona mreža.
  Petar Nikolić, direktor Autogume, kaže da će izgradnja ove saobraćajnice za njihovu kompaniju imati dvostruku korist, sa jedne strane parking za vozila zaposlenih, a sa druge strane pristup kamionima koji će biti olakšan.

Izvor: Plusonline

 

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

eUprava Republike Srbije

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Javni beležnik

Javni beležnik

Đorđe Petrović
Srpskih vladara 118
Telefon: +381 (0)10 310 045
Mobilni: +381 (0)66 310 045
e-pošta: jbeleznikpetrovic@gmail.com
Joomla templates by Joomlashine