Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave, Ana Brnabić, izjavila je da neće biti linearnog smanjivanja broja zaposlenih u državnoj upravi i lokalnim samoupravama, a da će u pojedinim opštinama biti dozvoljeno zapošljavanje.
Ona je objasnila da je linearno smanjivanje iz 2015. godine dovelo do toga da pojedine opštine imaju ispod optimalnog broja zaposlenih, te da će zbog toga njima biti omogućeno novo zapošljavanje.


Kako je Brnabić dodala, ima i onih samouprava u kojima je prevelik broj zaposlenih čak i dvostruko iznad maksimalnog broja i u kojima će optimizacija biti sprovedena postepeno do 2020. godine.
Kao primer lokalnih samouprava koje imaju ispod optimalnog minimuma zaposlene, a dobro rade navela Pirot i Paraćin, dok je u one sa prevelikim brojem zaposlenih uvrstila Smederevsku Palanku i Prokuplje.
Brnabić je kazala da će Ministarstvo zajedno sa generalnim Sekretarijatom Vlade Srbije započeti zajednički proces konsultacija sa lokalnom samoupravama i organima državne uprave o broju zaposlenih.

Izvor: Plusonline

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

eUprava Republike Srbije

Javni beležnik

Javni beležnik

Đorđe Petrović
Srpskih vladara 118
Telefon: +381 (0)10 310 045
Mobilni: +381 (0)66 310 045
e-pošta: jbeleznikpetrovic@gmail.com
Joomla templates by Joomlashine