Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Danas je održana sednica Gradskog veća. Na dnevnom redu bilo je tridesetak tema. Jedna od najvažnijih bila je rebalans budžeta, razmatranje Odluke o osnivanju budžetskog Fonda za energetsku efikasnost grada, Plan kapitalnih investicija za period 2017–2021. godine, program korišćenja sredstava Fonda za razvoj poljoprivrede kao i niz tema iz skupštinskog života i gradske problematike.


Gradonačelnik Vladan Vasić po završetku sednice izjavio je da je do izmene budžeta došlo zbog toga što postoji višak sredstava i odbornicima je dostavljen plan kako da se on upotrebi, zatim deo namenskih sredstava i deo obaveza koji se prenosi u ovu godinu. Kada se saberu sredstva koja su u ovoj godini planirana i u rebalansu na raspolaganju je 400 miliona dinara za investicije.
Na sednici je razmatran i konačan nacrt Ugovora o javno-privatnom partnerstvu kojim je predvidjena zamena postojećih kotlova na lož ulje kotlovima na bio masu u pojedinim školama u Pirotu. Gradonačelnik Vasić smatra da je javno-privatno partnerstvo od velikog značaja s obzirom da se na takav način efikasno rešavaju odredjeni poslovi.
Zakon o stanovanju i najvažnije odrednice Zakona neophodno je što više približiti široj javnosti smatra Vasić, a danas su većnici usvojili predlog Odluke o kućnom redu u stambenim zgradama.
Za pomoć bolesnoj deci i za vantelesnu oplodnju izdvojeno je četiri miliona dinara, istakao je Vasić. On smatra da će ovim sredstvima moći da izadju u susret onima kojima je pomoć najpotrebnija.
Sednica Skupštine grada zakazana je za petak od 9 časova.

Izvor: Plusonline

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

eUprava Republike Srbije

Javni beležnik

Javni beležnik

Đorđe Petrović
Srpskih vladara 118
Telefon: +381 (0)10 310 045
Mobilni: +381 (0)66 310 045
e-pošta: jbeleznikpetrovic@gmail.com
Joomla templates by Joomlashine