Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Na inicijativu Grada Klermon-Ferana, (sedište Mišelina, Francuska) i aktuelnog gradonačelnika Olivijera Bjankija, u toku je formiranje Međunarodne mreže Mišelinovih gradova. Ova mreža već okuplja veliki broj gradova i opština širom sveta, sa ciljem da dovede do razmene iskustva, dobrih praksi i projekata saradnje između javnih vlasti i pokretačkih snaga u gradovima domaćinima Mišelinovoj proizvodnji i /ili istraživačkom centru.

Grad Pirot, nakon ljubaznog poziva g-dina Bjankija gradonačelniku Vasiću, potvrdio je učešće u Međunarodnoj mreži Mišelinovih gradova. Nekih 30 gradova u svetu (iz Nemačke – Karlzruh, Italije, Velike Britanije, Španije – Vitoria-Gastez, Mađarske, SAD – Grinvil, Kine …) je takođe potvrdilo svoje članstvo.

Kako bi oformio ovu mrežu, Grad Klermon-Feran će biti domaćin svoje prve Međunarodne konferencije od 29. novembra do 1. decembra 2017, koja će označiti prvi korak i rađanje Mreže.
    Cilj konferencije je da podstakne diskusiju, promoviše dobre prekse i razvije nove projekte saradnje među umreženim gradovima. Ova trodnevna manifestacija podrazumeva održavanje plenarnih sednica, partcipatornih radionica, obilaske, i Grad Pirot će iskoristiti svoje učešće i članstvo za široku prezentaciju svojih potencijala, kao i da pretstavi svoja iskustva i dobru praksu.
Tema Konferencije je: Održivi gradovi u XXI veku (fokus na četiri osnovna pitanja: mobilnost, povezanost, izgradnja gradova, urbano blagostanje) a u zaključku se očekuje uspostavljanje ciklusa bijenalnih konferencija u različitim gradovima članovima. Takođe, biće kreirani i vebsajt i digitalna platforma koji će olakšati nastavak i monitoring projekata započetih među gradovima članovima.

Izvor: Plusonline

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

eUprava Republike Srbije

Javni beležnik

Javni beležnik

Đorđe Petrović
Srpskih vladara 118
Telefon: +381 (0)10 310 045
Mobilni: +381 (0)66 310 045
e-pošta: jbeleznikpetrovic@gmail.com
Joomla templates by Joomlashine