Сертификована општина са повољним пословним окружењем

На данашњој седници СО Пирот одборници су на самом почетку минутом ћутања одали почаст погинулим радницима у несрећни која се догодила у “Тигар тајерсу”. Одборници су након жустре полемике усвојили анекс уговора о изградњи Затвореног базена, усвојен је план детаљне регулације будуће нове индустријске зоне “Пирот-Југ”, за коју су се створили услови након што је општина купила од Војске Србије 10 хектара земље која ће представљати основу будуће нове индустријске зоне, имајући у виду да је искоришћеност капацитета постојеће на максимуму.

Одборници су изабрали и нове општинске већнике, Александра З. Ћирића и Нинослава Ћирића, а разрешени су досадашњи већници Сретен Савов и Димитрије Николић.

Говорећи о анексу уговора о изградњи Затвореног базена председник општине Владан Васић је казао да је реч о пројекту од изузетног значаја за наш град и изнео податак да је француска компанија “Мишелин”, која је власник пиротске фабрике “Тигар тајерс” изразила спремност да тај пројекат подржи на тај начин што ће својим радницима куповати месечне карте за коришћење Затвореног базена, што ће на годишњем нивоу доносити приходе Затвореном базену од преко 60.000 евра, чиме ће се, поред соларних панела и других видова уштеде, овај капитални објекат учинити рентабилним.

Председник СО Пирот Милан Поповић казао је сумирајући утиске са седнице и велику полемику са опозицијом око Затвореног базена, да су представници опозиције врло заинтересовани за базен и да Пирот има тако нешто.

-Свесни су они тога и они су за то, али ово је њихова прилика да то изврћу руглу и да налазе у томе неку врсту дискусије где би можда неке своје присталице обавестили како они то другачије размишљају. Председник Васић је лепо рекао да је ово све у склопу наших тежњи да се у Пироту створи један добар амбијент за живљење-казао је Поповић.

Представници опозиционе СНС по завршетку седнице одржали су и конференцију за новинаре на којој су истакли да је опозиција имала јако конструктивну дискусију по готово свим тачкама дневног реда.

-Јасно смо доказали да власт нема адекватне одговоре на питања која јесу проблеми грађана Пирота. Њима се журило да се само донесу одлуке без дискусије. Огроман новац троши се на грешке локалних власти на шта смо јасно доказали пре свега на примеру трга-казао је шеф Одборничке групе СНС-а Бобан Ранђеловић.

Народни посланик и одборник СНС-а Радмило Костић казао је да није добро да се на нека питања, у којима опозиција настоји да допринесе изналажењу конструктивних решења, одговара у ствари оптужбама у смислу да нама сметају сви предлози локалне самоуправе. Доказ за то је тачка око Затвореног базена. Нема човека који је против те инвестиције, али морамо да укажемо на потенцијални проблем високих трошкова одржавања, што инвестиционог, што редовног-казао је Костић.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine