Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Туристичка организација Пирот учествује на Међународном сајму туризма у Софији који почиње сутра, 12.фебруара и траје до 14.фебруара. Сајам окупља доста учесника, а наше учествовање на Сајму туризма у Софији довело је до тога да имамо све већи број посета бугарских држављана и туриста који долазе у Пирот, рекао је Братислав Златков, директор Туристичке организације.


- Доста се осећају ефекти тог нашег учествовања на сајмовима, презентујемо све што имамо, али та наша гастрономија, сеоски туризам и Стара планина излазе у први план. Ту се, такође, остварује велика сарадња са туристичким агенцијама које посећују наше манифестације, а онда нудимо и неке манифестације које нису великог обима а нама су значајне, као што су неке изложбе вина и ракије које ће бити у селу Извор 28.фебруара, Фестивал старопланинских јела, програми обиласка црква и манастира и слично, каже Златков.

Када је реч о све већем броју посетилаца и туриста, Златков је истакао података да је 2012.година завршена са 200 ноћења у селу, 2013.година са 1.000, а 2014.година са 2.500 ноћења тако да се рапидно повећава број ноћења. У Пироту 2012.године било је скоро 12.000 ноћења, 2013.године 16.500 ноћења, а 2014.године 24.800 ноћења што је према Златковим речима много већи број од очекиваног. Како је Златков објаснио на све то треба додати и да Хотел не ради и да ће број вероватно бити већи када Хотел буде завршен и у функцији.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine