Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Реновирање Дечјег одељења Народне библиотеке у Пироту завршено је јуче. За овај посао локална самоуправа обезбедила је 242.000 динара из ребаланса буџета.Дечје одељење од данас поново ради након двонедељне паузе због реновирања и проширења.

По речима директорке Народне библиотеке Надице Костић, реконструкцијом Дечјег одељења добијено је нових 60 метара квадратних преко потребног простора па је сада боравак најмлађих у библиотеци много пријатнији. Обезбеђен је извор природне светлости као и боља вентилација, што до сада није био случај.
По речима општинског већника задуженог за ванпривреду Бобана Николића, општина Пирот је купила Дом војске управо с намером да се у будућности обезбеди простор за многе институције којима је неопходан додатни простор.



- Драго ми је да смо кренули са најмлађима, а надам се да је ово тек почетак отварања реновираних и уређених просторима у Дому војске-казао је Николић и додаје да је проширењем Дечјег одељења Народна библиотека Пирот створила још простора за дружење деце са књигом.
Дечје одељење у Пироту има око 1.300 чланова, али тај број из године у годину расте.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine