Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Пирот је град по мери деце! Ово је данас изјавио Мишел Сен Лота, директор канцеларије УНИЦЕФА у Србији који је заједно са градоначелником Владаном Васићем, на Централном градском тргу, оворио поставку слика поводом седам деценија ове хуманитарне организације у Југославији, односно Србији.
На стотињак фотографских осварења, насталих широм света, дочарана је стварност са којом се суочавају активисти УНИЦЕФА у разним земљама. Међу пар десетина српских  градова који ће видети изложбу, налази се и Пирот, а то није нимало случајно.


Како је казао градоначелник Васић, сарадња Пирота и поменуте светске организације под окриљем УН, дуга је и полодносна о чему говоре и сасвим конкретне чињенице. Према његовим речима брига о деци је видљива и по буџету где се издвајају знатна средства за  малишане путем, на пример, Локалног плана акције за децу.


Средства добијају и НВО које се баве овом облашћу, као и породице у којима стасава млад нараштај. Сваки првак из градске касе добио је по 10.000 динара,а  ту  су и мере за вантелесну оплодњу,  мере за подстицај рађања,  затим помоћ школарцима из вишечланих породица… Васић је констатовао да Пирот у потпуности оправдава епиет као град по мери деце.


Директор канцеларије УНИЦЕФА Мишел Сен Лота је захвалио Пироћанцима на оваквиј бризи за децу. У шали је констатовао да “од кад  је први пут упознат са активностима посвећеним деци, представља се као Пироћанац. Говорио је о сарадњу ове светске хуманитарне организације са потзнатим личностима из Србије попут Новака Ђоковића, Ане и владе Дивац.


Овакве и сличне изложбе, поред осталог  треба да  појачају сарадњу, а Пирот је добар пример за то. Он је нашем граду зхахвалио и на односу према избеглицама  са Блиског истока, односно односу према деци која су са својим породицама кренуле у непознато, а тренутно се налазе у Србији и Пироту.

Извор: Пиротске вести

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine