Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Више од месец дана на теренима Стадиона крај Нишаве тренира група од шест младих кинеских фудбалера, родјених 1999. године, коју предводи тренер и преводилац. Кинези су из града Хебеј  у Пирот дошли псредством менаџера Дарка Марића, који има лиценцу ФИФА. О томе смо недавно писали.


Приликом доласка у Пирот Дарко Марић је је разговарао са градоналчелником Васићем, о сарадњи  града одакле млади фудбалери долазе и Пирота, не само на спортском већ и економском плану.
Млади Кинези вредно тренирају са фудбалерима подмлатка и већ су одиграли неке тренинг утакмице. Дарко Марић, који је стално са њима, укљкучио се и у рад ФК Раднички са жељом да помогне да Клубу. Од средстава које је добио од Кинеске фудбалске федерације, Марић је првом тиму и подмлатку обезбедио смештај у хотелу у Београду дан уочи утакмица које се играју у близини главног града.
Данас је тим поводом, градоначелник Владан Васић организовао пријем за младе кинеске фудбалере, коме је поред Марића присуствовао и Зоран Николић, председник ФК Раднички.
Градоначелник Владан Васић је на пријему рекао да је сарадња веома значајна, да постоји могућност да се она прошири и на неке друге области, што ће бити битно за наш град.
Марић је објаснио како је дошло до сарадње фудбалског клуба из кинеског града и провинције Хебеи, која је једна од најразвијених у Кини.
Кинески фудбалери ће боравити у нашем граду до новембра, када се враћају у матични клуб.

Извор: Плусонлине

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine