Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Синоћ је у сали Дома културе одржана пројекција филма “Пирот – град који траје”. Редитељ филма је Жељко Мирковић који је у изјави за медије истакао да је његов први сусрет са Пиротом био 2005. године када је радио серијал о Старој планини. Овога пута одлучили су са градоначелником Владаном Васићем да направе филм који ће трајати јер Пирот од свог настајања траје и развија се у европски град.


Градоначелник Владан Васић рекао је да су овим филмом желели да искораче напред у презентацији града и да се нада да ће свако ко воли Пирот презентовати град кроз тај филм.
Пројекцији филма присуствовао је велики број Пироћанаца, оних који живе у Пироту, али оних који због посла живе ван.
У реализацији филма учествовали су прослављени Пироћанци, а неизоставно име међу њима је Светислав Пешић Кари. Он је после пројекције филма истакао да је филм савремен и да показује Пирот и његову традицију. Овај филм је за њега добра прилика јер својим другарима по читавом свету може да се похвали својим родним градом, рекао је Пешић.
Етнолог Драгољуб Златковић био је такође део екипе која је радила на снимању филма о Пироту. Он каже да морамо да преносимо традицију јер смо сви само једна карика у ланцу и да је садашња реалност краткотрајна и пролазна због чега искуство  народа треба кроз генерације преносити.
Прим. др Милан Цолић истиче да је презадовољан и поносан што је Пирот израстао у такав град, као и да увек ужива када дође и доводи своје пријатеље.

Извор: Плусонлине

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine