Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Пиротски пољопривредици у развој пољопривреде и унапређење својих газдинстава уложили су око 120 милиона евра уз помоћ средстава градског Фонда за пољопривреду и кредита банака, за које се добијају субвенције из Фонда за пољопривреду.
По речима помоћника градоначелника за пољопривреду Горана Поповића, од око 47 милиона динара, са колико располаже градски Фонд за пољопривреду, до сада је утрошено чак 40 милиона динара.


- Одобрено је чак 807 захтева пољопривредника за неком од бројних мера за подстицање пољопривредне производње. Пољопривредници су инвестирали 80 милиона динара кроз директна улагања и 44 милиона динара кроз банкарске кредите тако да укупне инвестиције у пољопривреду уз помоћ градске управе и банака износи 120 милиона динара. Ми смо укупно исплатили 39.6 милиона динара субвенција. Највеће инвестиције су у воћарској производњи што је веома добро јер су људи увидели да и од воћарске производње може да се живи па је тако у воћарску производњу уложено 15 милиона динара а помоћ је добило 166 произвођача-казао је Поповић.

Извор: Пиротске вести

Joomla templates by Joomlashine