Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Синоћ је у амбасади САД-а у Београду приређен пријем за велики број истакнутих званица поводом обележавања Дана независности САД. Пријему је, осим комплетног државног врха, представника свих верских заједница, и дипломатског кора, присуствовао и градоначелник Пирота мр Владан Васић са помоћницом градоначелника Милицом Голубовић.

У свом обраћању бројним званицама амбасадор Скат казао је да је пре два дана – 4. јула амерички народ прославио 241. годишњицу независности САД. 

-Нашу независност су прогласили људи који су ризиковали свој живот у борби за идеале, људско достојанство, право народа да сам бира своју власт и за идеју да власт постоји да би служила народу а не обрнуто-казао је амбасадор Скат.

 

 

Пријему су присуствовали председник Србије Александар Вучић, премијер Ана Брнабић, сви министри у Влади Србије, представници водећих компанија и многих институција.

 

 

Градоначелник Пирота мр Владан Васић казао је Пиротским вестима да Пирот има богату дипломатску активност.

 

 

-Пирот је то у задњих десет година значајно поправио јер нема значајније земље са којом немамо дипломатске односе односно посете амбасадора. Сваке године смо гости америчке амбасаде на обележавању Дана незавнисности. Реч је о веома важном догађају где на једном месту можете срести и разговарати са председником Србије, премијером, свим министрима, привредницима, тако да је добро бити овде и остварити контакте. Ми са амбасадом САД имамо посебно добру сарадњу, недавно је отворен и Инклузивни центар који је финансиран од стране амбасаде САД-а, односно Војске САД, реализовано је доста пројекта у прошлости а планирамо и да наставимо ту сарадњу-казао је градоначелник Васић.

 

 

 

 

Извор: Пиротске вести

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine