Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас је у Медија центру Дома културе потписан Споразум о заједничком политичком деловању Коалиције за Пирот, коју води градоначелник мр Владан Васић и Српске напредне странке, у чије име је споразум потписао новоименовани повереник Милан Јовановић. СНС ће, на основу потписаног споразума добити два члана Градског већа и једно место помоћника градоначелника, а имена која ће обављати ове функције знаће се већ у петак када ће на седници Градске скупштине овај споразум заживети и у пракси.

-Ово је велики дан за Пирот и Пироћанце јер по први пут СНС улази у локалну власт. Ми смо се договорили са КЗП, поштујући резултате и успешно вођење града од стране господина Васића, да направимо један заједнички тим – тим за Пирот, за бољи и развијенији Пирот. Циљ овог споразуме су нове инвестиције, бољи и коректнији однос Владе Републике Србије и већу помоћ Владе Граду Пироту. У СНС у Пироту постоје квалитетни, стручни кадрови, остварени људи који ће допринети да заједно направимо бољи и успешнији Пирот-казао је повереник Јовановић.

Градоначелник Васић је казао да је ово Споразум о заједничком политичком деловању и изразио наду да ће Споразум допринети још већој стабилности у вођењу града јер ће везе са бројним инстутуцијама Владе бити много јаче.

-Ово није коалициони споразум о подели власти или учешћу власти, већ споразум о заједничком политичком деловању, који је можда требало и раније да буде потписан, али никада није касно. Желим да изразим наду да ћемо успешно сарађивати, да ћемо додатно стабилизовати град и остварити везе са бројним институцијама Владе. Не треба никако занемарити чињеницу да је СНС најјача странка у земљи, која успешно води Владу дужи низ година, побеђује на изборима редовно и мислим да је сасвим нормално и демократски да једна тако велика странка,  која има велику популарност и у Пироту, буде део коалиције која ће водити град. Сви коалициони партнери са којима смо остварили већину ће ако желе наставити да воде заједно са нама град, тако да је реч о проширењу капацитета локалне власти у свим градским структурама. Надам се да ће људи који ће представљати СНС искористити прилику и дати пуни допринос-казао је лидер КЗП Владан Васић.

Васић: Сутра ћемо знати да ли ће СДС-ЛДП наставити да делује у оквиру владајуће коалиције

Одговарајући на новинарско питање шта ће бити са осталим коалиционим партнерима са којима је КЗП до сада водила град попут СПС-а, СДС-ЛДП-а, Васић је казао да КЗП са СПС дуго година успешно води град и да нема места било каквим преиспитивањима те одличне сарадње, а да се наредних дана, већ сутра, очекује одговор од коалиције ЛДП-СДС да ли ће остати део владајуће коалиције. Ми смо разговарали са њима, рекли им каква је нова формација власти, да ту мора да буде неких промена, што је потпуно нормално, тако да до сутра преподне очекујемо њихов одговор јер је сутра седница Градског већа а у петак седница Скупштине.

Извор: Пиротске вести

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine