Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Београд, 19. мај 2017. – Генерални директор компаније Цоца-Цола ХБЦ Србија Александар Ружевић именован је за новог председника Управног одбора НАЛЕД-а. За првог човека највишег руководећег тела организације изабрао га је нови сазив УО и у наредне четири године предводиће реализацију стратешких циљева и приоритета које су изгласали чланови НАЛЕД-а на априлској скупштини.

За потпредседнике Управног одбора изабрани су генерални директор компаније Гомеx Горан Ковачевић испред привреде, градоначелник Пирота Владан Васић испред локалних самоуправа и Драгана Чукић, члан Управног одбора АЦЕС, као представник организација цивилног друштва.

– Велика је част и одговорност стати на чело Управног одбора НАЛЕД-а, најуспешнијег пословног удружења у Србији, које је покретач најважнијих реформи у последњих неколико година. Значајно смо допринели унапређењу амбијента за пословање и остварили велике резултате попут увођења е-грађевинских дозвола, најбољег пласмана на Доинг бусинесс листи, усвајања Националног програма за сузбијање сиве економије, јачања капацитета општина за развој привреде и привлачење инвестиција у пет земаља југоисточне Европе. Од чланова новог сазива УО и мене с правом се очекује да те резултате надмашимо – изјавио је Александар Ружевић након именовања. 

Према његовим речима, Управни одбор ће се водити смерницама и реформским приоритетима које су изабрали чланови НАЛЕД-а међу којима су сузбијање сиве економије, реформа пореског система и смањење парафискалних намета. Циљ је и да НАЛЕД настави активно да ради на смањењу бирократије кроз поједностављивање и модернизацију административних процедура, унапређењу услова пословања на локалу кроз реализацију Програма цертификације општина по мери привреде у југоисточној Европи, као и на бржем развоју електронске управе.

Александар Ружевић дипломирао је на Правном факултету у Београду и део је Цоца-Цола тима од 1998. Каријеру је градио водећи тимове професионалаца на различитим тржиштима, од Македоније до Украјине, увек постижући значајне резултате и постављајући нове границе како у обиму пословања, тако и у друштвено одговорним иницијативама компаније.

За генералног директора Цоца-Цола Хеллениц Србија и Црна Гора постављен је у августу 2015. Члан Управног одбора НАЛЕД-а постао је 2016. а пре тога обављао је и функцију председавајућег НАЛЕД-овог Савеза за фер конкуренцију, чије је оснивање покренула компанија Цоца-Цола.

Управни одбор НАЛЕД-а чине пет представника привреде, три представника локалних самоуправа и један представник организација цивилног друштва – Горан Ковачевић, генерални директор компаније Гомеx, Александар Ружевић, генерални директор Цоца-Цола ХБЦ, Станка Пејановић, генерална директорка Горења, Војислав Генић, директор за јавни сектор за централну и источну Европу САП и Владимир Новаковић, генерални директор Апатинске пиваре, Владан Васић, градоначелник Пирота, Душанка Голубовић, градоначелница Сомбора и Горан Цветановић, градоначелник Лесковца, као и Драгана Чукић, члан УО АЦЕС-а.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine